AYDIN'DA OKULLARIN DEPREM ANALİZ RAPORLARI TBMM GÜNDEMİNDE

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 19.10.2023 - 11:12, Güncelleme: 19.10.2023 - 20:21
 

AYDIN'DA OKULLARIN DEPREM ANALİZ RAPORLARI TBMM GÜNDEMİNDE

CUMHURİYET HALK PARTİSİ AYDIN MİLLETVEKİLİ VE TBMM İÇİŞLERİ KOMİSYONU ÜYESİ EVRİM KARAKOZ; OKULLARA AİT DEPREM ANALİZ RAPORLARINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI.
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi, 12 Kasım 1999 Gölcük Depremi, 1 Mayıs 2003 Bingöl Depremi, 23 Ekim 2011 Van Depremi, 24 Ocak 2020 Elazığ Depremi, 30 Ekim 2020 İzmir Depremi ve son olarak 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinde yaşanan acılar ve kayıplarımız hala hafızalarımızda tazedir. CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz; “deprem ülkesi ve Aydın’ın birinci derece deprem bölgesi olduğu unutulmamalıdır. Aydın’daki okulların depreme karşı yapısal ve fiziki durumlarının tespit edilmesi ve çözüm odaklı çalışmaların başlatılması gerekmektedir” dedi. Konuyu TBMM gündemine taşıyan ve okulların durumu hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sorular soran Karakoz; önergesinde Aydın ilindeki okulların depreme karşı dayanıklı olup olmadıklarını, hazırlanan herhangi bir Deprem Analiz Raporu olup olmadığını ve riskli okullarda hangi çalışmaların yapıldığını” sordu.  CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz’un Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soruları şu şekilde; Aydın ilindeki bakanlığınıza bağlı tüm okulların depreme karşı fiziki yapılarının dayanıklı olup olmadıklarının belirlenmesine ve ilgili sorunların tespitine yönelik hangi çalışmalar yapılmıştır? Yapılan çalışmalar kapsamında depreme karşı dayanıksız olan okul tespit edilmiş midir? Edilmişse bu okullarda şu anda eğitime devam edilmekte midir yoksa buralarda eğitim faaliyetleri durdurularak gerekli bakım ve onarım çalışmaları başlatılmış mıdır? Aydın’ın Germencik İlçesinde bulunan okulların depreme dayanaklı olup olmadıkları yönünde gerekli bilimsel çalışmalar yapılmış mıdır ve bu çalışmalara göre elde edilen sonuçlar nelerdir? Depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen okul var mıdır? Varsa bu okulların şu anki durumu ve alınan önlemler nelerdir? Aydın’da 2000 yılından önce inşa edilen kaç okul binası vardır? Bu okul binalarının depreme dayanıklı olup olmadıkları yönünde gerekli bilimsel çalışmalar yapılmış mıdır? Yapılan incelemelerden sonra bakanlığınıza Deprem Analiz Raporu hazırlanmış mıdır? Hazırlanmış ise raporda yıkılacak ya da güçlendirilecek okul binaları tespit edilmiş midir?    
CUMHURİYET HALK PARTİSİ AYDIN MİLLETVEKİLİ VE TBMM İÇİŞLERİ KOMİSYONU ÜYESİ EVRİM KARAKOZ; OKULLARA AİT DEPREM ANALİZ RAPORLARINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi, 12 Kasım 1999 Gölcük Depremi, 1 Mayıs 2003 Bingöl Depremi, 23 Ekim 2011 Van Depremi, 24 Ocak 2020 Elazığ Depremi, 30 Ekim 2020 İzmir Depremi ve son olarak 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinde yaşanan acılar ve kayıplarımız hala hafızalarımızda tazedir. CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz; “ deprem ülkesi ve Aydın’ın birinci derece deprem bölgesi olduğu unutulmamalıdır. Aydın’daki okulların depreme karşı yapısal ve fiziki durumlarının tespit edilmesi ve çözüm odaklı çalışmaların başlatılması gerekmektedir” dedi.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan ve okulların durumu hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sorular soran Karakoz; önergesinde Aydın ilindeki okulların depreme karşı dayanıklı olup olmadıklarını, hazırlanan herhangi bir Deprem Analiz Raporu olup olmadığını ve riskli okullarda hangi çalışmaların yapıldığını” sordu. 

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz’un Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soruları şu şekilde;

  • Aydın ilindeki bakanlığınıza bağlı tüm okulların depreme karşı fiziki yapılarının dayanıklı olup olmadıklarının belirlenmesine ve ilgili sorunların tespitine yönelik hangi çalışmalar yapılmıştır? Yapılan çalışmalar kapsamında depreme karşı dayanıksız olan okul tespit edilmiş midir? Edilmişse bu okullarda şu anda eğitime devam edilmekte midir yoksa buralarda eğitim faaliyetleri durdurularak gerekli bakım ve onarım çalışmaları başlatılmış mıdır?

  • Aydın’ın Germencik İlçesinde bulunan okulların depreme dayanaklı olup olmadıkları yönünde gerekli bilimsel çalışmalar yapılmış mıdır ve bu çalışmalara göre elde edilen sonuçlar nelerdir? Depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen okul var mıdır? Varsa bu okulların şu anki durumu ve alınan önlemler nelerdir?

  • Aydın’da 2000 yılından önce inşa edilen kaç okul binası vardır? Bu okul binalarının depreme dayanıklı olup olmadıkları yönünde gerekli bilimsel çalışmalar yapılmış mıdır? Yapılan incelemelerden sonra bakanlığınıza Deprem Analiz Raporu hazırlanmış mıdır? Hazırlanmış ise raporda yıkılacak ya da güçlendirilecek  okul binaları tespit edilmiş midir?  

 

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 1923tv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.